Danmarks bedste brød

Danmarks bedste brød – Grydebrød med rugmel

Giver et stort brød

 

Danmarks bedste brød, er en tynd dej, som bliver bagt i en gryde eller stegeso, og bliver til, et meget velsmagende brød. Vi kommer lidt rugmel i, for at give mere smag.

Af min madopskrift – 8 ingredienser i alt.

Ingredienser Danmarks bedste brød:
  1. Lidt tørgær eller en klump almindelig gær på størrelse med en lillefinger negl
  2. 5 dl. vand
  3. 1 spsk. bygmalt sirup (Kan udelades)
  4. 2 dl rugmel (Kan erstattes af hvedemel)
  5. 600 g hvedemel af god kvalitet
  6. 1. tsk.(med top) salt
  7. 3 spsk. surmælk produkt. (F.eks kærnemælk eller ost.)
  8. Gryde, der kan tåle og være i ovnen eller en stegeso
Fremgangsmåde Danmarks bedste brød:
  1. Tag en røreskål og kom gæren  i vandet..
  2. Bland resten af de tørre ingredienser i, og rør det sammen.
  3. Derefter kommes de våde i og røres grundigt sammen – den lange hævetid erstatter æltning.
  4. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dejen stå ved eller lidt under stuetemperatur i ca. 12 timer og op til 24 timer.
  5. Hævetiden kan reduceres til minimum  12 timer, for at få et godt resultat.
  6. Hæld dejen ud på et bord med mel.
  7. Fold dejen et par gange med hænderne, først på den ene led, så på den anden. Så formes dejen til en kugle. Drys lidt mel over kuglen.
  8. Dejen lægges derefter op i en skål, og der lægges et vådt viskestykke over skålen.
  9. Lad dejen hæve i yderligere to timer.
  10. En støbejernsgryde sættes ind i en 250 grader varm ovn (Almindelig stegegryde som tåler varme, kan også bruges).
  11. Gryden skal stå i ovnen i ca. 30 minutter for at blive gennemvarm.
  12. Efter 30 min. lægges dejen op i gryden. Sæt låg på gryden.
  13. Brødet bages nu 30 minutter. Efter 30 min. tages låget af, og temperaturen sænkes til 230 grader, og bages yderligere i ca. 12 minutter eller til brødet er gennembagt.
  14. Tag brødet ud af ovnen, vip det ud af gryden og lad det afkøle på en rist.
Her er en anden god opskrift: Langtidshævet brød i römertopf
Tips til Danmarks bedste brød

Bruges en stegeso, lægges denne i vand i ca. 30 minutter før brug.

 

(Visited 637 time, 471 visit today)
Danmarks bedste brød blev sidst redigeret: oktober 11th, 2014 af Chef-Arnold
Kort beskrivelse
recipe image
Navn på opskrift
Danmarks bedste brød
Udgivet den:
Forberedelsestid
Koge/bage/stegetid
tid i alt
Samlede vurdering af opskrift
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Permanent link til denne artikel: https://minbageopskrift.dk/bagvaerk/danmarks-bedste-broed.html

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Få gratis kageopskrifter, konkurrencer, Nyhedsbrev + overraskelser

 

Indtast din E-mail,