Franskbrød tofarvet
Giver et brød
Af Min Madopskrift
Dette franskbrød er tofarvet og får et flot mønster når du skærer nogle skiver franskbrød. Brødet er dejligt sprødt og har en god fylde.
Du kan også lave boller af dejen og det vil helt sikkert være et "hit" til en børnefødselsdag.
Smagen af kakao er ikke så gennemtrængende, så du kan evt. tilsætte mørk chokolade hvis du ønsker en kraftigere smag.
Hvis du vil gå "all in" kan du lave en ekstra portion dej med en essens der har jordbærsmag og bruge rød frugtfarve. Så du både får kakaoboller og jordbærboller. Du kan også lave citronboller, se tips.
Ingredienser
- 3 dl kærnemælk, lun
- 1 dl varmt vand
- 2 æg
- 25 gram gær
- 1 spsk. honning (lyng) eller mørk sirup
- 150 gram Havregryn
- 50 gram Grahamsmel
- 425 gram Hvedemel
- 2 tsk. salt
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. kakao
- Evt. 50 gram mørk chokolade
Pensling og pynt
- Æg til pensling og havregryn til pynt
Fremgangsmåde
- Kom den lune væske i en skål og rør gæren ud. Lad gæren virke ca. 5 minutter i skålen.
- Tilsæt nu alle ingredienser undtagen kakao og rør og ælt det sammen til dejen har en god konsistens.
- Skær dejen ud i to lige dele og kom den ene halvdel i skålen sammen med kakao og rør og ælt det sammen, indtil dejen er ensfarvet.
- Kom de to deje i hver sin skål og de sættes nu til hævning under film eller fugtigt klæde i en time.
- Rul begge deje ud til ens firkanter og læg dejen med kakao nederst og kom den almindelige dej ovenpå.
- Rul dejen sammen til en roulade.
- Smør en rugbrødsform og læg dejen i og sæt det til hævning i ca. 30 minutter under film eller fugtigt klæde.
- Pensl dejen med sammenpisket æg og drys med havregryn.
- Bages midt i 180 grader varm ovn i ca. 35 minutter eller indtil brødet er gyldent. Stik evt. en strikkepind ind i brødet. Hænger der dej ved skal brødet bages yderligere.
- Bank brødet ud af formen ved at vende det på hovedet og sæt brødet til afkøling på bageristen.
Tips
- Du kan komme revet citronskal, gul farve og citronsaft i den ene dej, hvis du vil have en gul halvdel.