• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Min Bageopskrift
  • Forside
  • Bageopskrifter
  • Kontakt os
  • Om
  • Navigation Menu: Social Icons

Forside » Bagværk » Franskbrød tofarvet med kakao

Forside » Bagværk » Franskbrød tofarvet med kakao

Franskbrød tofarvet med kakao

23. marts 2020 By Chef-Arnold Opdateret maj 27, 2020

Tofarvet franskbrød med kakao

Franskbrød tofarvet

Giver et brød

Af Min Madopskrift

Dette franskbrød er tofarvet og får et flot mønster når du skærer nogle skiver franskbrød. Brødet er dejligt sprødt og har en god fylde.

Du kan også lave boller af dejen og det vil helt sikkert være et "hit" til en børnefødselsdag.

Smagen af kakao er ikke så gennemtrængende, så du kan evt. tilsætte mørk chokolade hvis du ønsker en kraftigere smag.

Hvis du vil gå "all in" kan du lave en ekstra portion dej med en essens der har jordbærsmag og bruge rød frugtfarve. Så du både får kakaoboller og jordbærboller. Du kan også lave citronboller, se tips.

  • Brun og hvid dej til tofarvet franskbrød
    Brun og hvid dej til tofarvet franskbrød
  • Brun og hvid dej i firkanter
    Brun og hvid dej i firkanter
  • Dej til tofarvet franskbrød
    Dej til tofarvet franskbrød
  • Dej til tofarvet franskbrød i form
    Dej til tofarvet franskbrød i form
  • Tofarvet franskbrød i skiver
    Tofarvet franskbrød i skiver
  • Tofarvet franskbrød med kakao
    Tofarvet franskbrød med kakao

Ingredienser

  • 3 dl kærnemælk, lun
  • 1 dl varmt vand
  • 2 æg
  • 25 gram gær
  • 1 spsk. honning (lyng) eller mørk sirup
  • 150 gram Havregryn
  • 50 gram Grahamsmel
  • 425 gram Hvedemel
  • 2 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. kakao
  • Evt. 50 gram mørk chokolade

Pensling og pynt

  • Æg til pensling og havregryn til pynt

Fremgangsmåde

  1. Kom den lune væske i en skål og rør gæren ud. Lad gæren virke ca. 5 minutter i skålen.
  2. Tilsæt nu alle ingredienser undtagen kakao og rør og ælt det sammen til dejen har en god konsistens.
  3. Skær dejen ud i to lige dele og kom den ene halvdel i skålen sammen med kakao og rør og ælt det sammen, indtil dejen er ensfarvet.
  4. Kom de to deje i hver sin skål og de sættes nu til hævning under film eller fugtigt klæde i en time.
  5. Rul begge deje ud til ens firkanter og læg dejen med kakao nederst og kom den almindelige dej ovenpå.
  6. Rul dejen sammen til en roulade.
  7. Smør en rugbrødsform og læg dejen i og sæt det til hævning i ca. 30 minutter under film eller fugtigt klæde.
  8. Pensl dejen med sammenpisket æg og drys med havregryn.
  9. Bages midt i 180 grader varm ovn i ca. 35 minutter eller indtil brødet er gyldent. Stik evt. en strikkepind ind i brødet. Hænger der dej ved skal brødet bages yderligere.
  10. Bank brødet ud af formen ved at vende det på hovedet og sæt brødet til afkøling på bageristen.

Prøv også verdens bedste brød

Tips

  • Du kan komme revet citronskal, gul farve og citronsaft i den ene dej, hvis du vil have en gul halvdel.

More Bagværk

  • Kanelsnegle med glasur. Bedste opskrift
  • Maltbrød med maltmel og maltsirup
  • Peanutbutter Cookies med chokolade
  • Fastelavnsboller bedste opskrift

Om Chef-Arnold

Følg Min Madopskrift på Facebook

facebook-minmadopskrift

Nogle af de populæreste opskrifter herunder


Opret dig gratis som bruger!

Blåbår muffins bagt i muffinform

Fordele som bruger

Gem de bedste opskrifter - Opret egne opskrifter og gem - Udgiv dine opskrifter

Opret i fanen "Opret ny bruger" Eller tryk her

Få nyhedsbrev Tryk her

 

 


 

Logo min madopskrift

Chefkokken Arnold

Her på Min 'Bageopskrift laver vi klassiske opskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye opskrifter. Her finder du, bageopskrifter, dessertopskrifter og tilbehør til bageopskrifter.

Artikler
Derudover udgiver vi en del artikler om livsstil som du finder på Min Madopskrift


Alle opskrifter Afprøvet
Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter som er lavet af os, og udgivet her på Min Madopskrift.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Footer

Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift

Profilbillede Fie

Julie Fie

Madudvikler - Sundt og grøntsager

Spiser masser af grøntsager og meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

Nyhedsbrev - Kontakt os

Profilbille Lene Geisle

Lene Geisle

Chef kokken.

Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

Desserter indgår også i hendes repertoire.

Hun smager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

Nyhedsbrev - Kontakt Lene

Bjørn Nielsen

Her på Min Bageopskrift laver vi klassiske bageopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye opskrifter.

Alle opskrifter Afprøvet
Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter som er udgivet her på Min Bageopskrift.

Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Copyright © 2023 Min Bageopskrift on the Foodie Pro Theme