Langtidshævet Brød i römertopf

Grydebrød – Bagerens langtidshævede brød i römertopf

Giver et brød med sprød krumme

 

Langtidshævet brød bagt i rømertopf, er måske verdens bedste og nemmeste brød.

Brød bagt i en römertopf har en sprød krumme og blødt indhold.

Dejen til Langtidshævet brød bagt i rømertopf, skal ikke æltes men bare blandes sammen.

Brødet er fedtfattigt, da der ikke bruges fedtstof i opskriften. Følger du opskriften, får du et brød som hos bageren, både i udseende og smag.

Af Min Bageopskrift

Ingredienser Langtidshævet brød bagt i rømertopf:
  • 450 gram hvedemel
  • 200 gram grahamsmel
  • 5 ¼ dl vand
  • 2 tsk. havsalt
  • 5 gram gær (på størrelse med en ært)
  • Olie eller smør til at smøre fadet med
Fremgangsmåde Langtidshævet brød bagt i rømertopf:
  1. Håndvarmt vand kommes i en skål og gæren røres ud i vandet. Lad det stå 5 min. Så gæren kan blive aktivt.
  2. Bland mel og salt med gæren og rør det sammen med hænderne eller brug en røremaskine. Dejen skal røres godt sammen indtil blandingen er jævn og ensartet.
  3. Lad det hæve lunt og tildækket med et fugtigt viskestykke i 12 timer.
  4. Når det er hævet færdigt er dejen fyldt med store bobler, og dejen hældes ud på et bord der er drysset med mel.
  5. Nu skal dejen lægges sammen i tre dele. Rul den forsigtigt lidt frem og tilbage så du får en pølse og fold så den ene ende 1/3 del ind over brødet. Fold det næste stykke ind til midten og til sidst foldes den helt ned til den anden ende.
  6. Vend brødet og gentag processen.
  7. Læg dejen i et smurt fad med et fugtigt viskestykke over. Dejen hæver nu i 2 timer.
  8. Römertopf sættes i vand i ca. 15 minutter.
  9. Forvarm ovnen op til 250 grader alm. varme og sæt römertopf ind i ovnen. Her skal den stå og varme op i ca. 20 minutter.
  10. Når dejen er hævet færdig vendes den forsigtigt over i den varme römertopf. Dejen skal kun fylde den nederste del af römertopf. Låget sættes på, og det kommes ind i ovnen.
  11. Brødet bages i 30 minutter ved 250 grader med låg.
  12. Efter 30 minutter tager du låget af og bager brødet i yderligere 15 minutter ved 225 grader uden låg.
  13. Lad brødet køle af på en rist i ca. 10 minutter inden servering.

 

Måske du også vil prøve vores Grovboller med kerner
Servering:

Lad brødet køle ned 10 min. inden det tages i brug

 

 

(Visited 1.104 time, 659 visit today)
Langtidshævet Brød i römertopf blev sidst redigeret: august 25th, 2014 af Chef-Arnold
Kort beskrivelse
recipe image
Navn på opskrift
Langtidshævet Brød i römertopf
Udgivet den:
Forberedelsestid
Koge/bage/stegetid
tid i alt
Samlede vurdering af opskrift
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Permanent link til denne artikel: https://minbageopskrift.dk/bagvaerk/langtidshaevet-broed-romertopf.html

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Få gratis kageopskrifter, konkurrencer, Nyhedsbrev + overraskelser

 

Indtast din E-mail,