• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Min Bageopskrift
  • Forside
  • Bageopskrifter
  • Kontakt os
  • Om
  • Navigation Menu: Social Icons

Forside » Bagværk » Maltbrød med maltmel og maltsirup

Forside » Bagværk » Maltbrød med maltmel og maltsirup

Maltbrød med maltmel og maltsirup

30. april 2020 By Chef-Arnold Opdateret maj 27, 2020

Maltbrød på bagerist

Maltbrød med maltmel

Giver et brød

Maltbrød smager mange gange bedre end det lyder. Vi laver vores maltbrød i en gryde, da vi synes dette er den bedste måde, at få det helt rigtige lækre sprøde brød. Du kan lave også lave dette maltbrød på traditionel vis i ovn, men så skal du tilsætte lidt ekstra mel, så brødet ikke bliver fladt.

  • Maltbrød på bagerist
    Maltbrød køler af på bagerist
  • Maltbrød gyldent efter 45 minutter i ovn
    Maltbrød er gyldent efter 45 minutter i ovn. Husk de sidste 15 min. er uden låg
  • Dej med bobler
    Dej bobler efter en lang hævning i skål

Ingredienser

  • 1 dl kærnemælk
  • 4 dl lunken vand
  • 2 tsk. salt eller havsalt
  • 2 spsk. bygmaltsirup
  • ca. 10 gram gær
  • 50 gram Økologisk Mørk Maltmel
  • ca. 600 gram hvedemel
  • 1 dl mysli med nødder (kan udelades)

FREMGANGSMÅDE

  1. Opløs gæren i vandet i en røreskål, og bland resten af de tørre ingredienser i.
  2. De tørre ingredienser røres godt sammen med gæren og derefter kommes de våde ingredienser i og røres også grundigt sammen. Bemærk at den lange hævetid erstatter æltning da dejen er tynd og klistret.
  3. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dejen stå ved eller lidt under stuetemperatur i ca. 12 timer og op til 24 timer.
  4. Hæve tiden kan reduceres. Men 10 timer er nok et minimum, for at få et godt resultat.
  5. Nu har du to muligheder, den hurtige og den langsomme. Her får du den langsomme først.

Fremgangsmåde maltbrød langsom

  1. Hæld dejen ud på et bord med mel. Fold dejen et par gange med hænderne, først på den ene led, så på den anden. Så formes dejen til en kugle. Drys lidt mel over kuglen.
  2. Dejen lægges derefter op i en skål, og der lægges et vådt viskestykke over skålen.
  3. Lad dejen hæve i yderligere to timer.
  4. En støbejernsgryde sættes ind i en 250 grader varm ovn (Almindelig stegegryde som tåler varme, kan også bruges).
  5. Gryden skal stå i ovnen i ca. 30 minutter for at blive gennemvarm, med låget ved siden af gryden.
  6. Efter 30 min. lægges dejen op i gryden. Sæt låg på gryden.
  7. Dejen bages nu 30 minutter. Efter 30 min. tages låget af, og temperaturen sænkes til 220 grader, og bages yderligere i ca. 12 – 15 minutter eller til brødet er gennembagt.
  8. Tag brødet ud af ovnen, vip det ud af gryden og lad det afkøle på en rist.

Fremgangsmåde maltbrød hurtigt

  1. En støbejernsgryde sættes ind i en 250 grader varm ovn (Almindelig stegegryde som tåler varme, kan også bruges).
  2. Gryden skal stå i ovnen i ca. 30 minutter for at blive gennemvarm, med låget ved siden af gryden.
  3. Drys lidt mel i bunden af den varme gryde og hæld dejen ned i gryden. Det skal syde lidt. Læg låget på gryden.
  4. Brødet bages nu 30 minutter under låg i gryden. Efter 30 min. tages låget af, og temperaturen sænkes til 220 grader, og bages yderligere i ca. 12 – 15 minutter eller til brødet er gennembagt og gyldent.
  5. Tag gryden ud af ovnen, vip det ud af gryden og lad det afkøle på en rist.

Prøv også verdens bedste brød

Tips

  • Maltmel er Økologisk byg, der er spiret i 10-12 dage, tørret, ristet og derefter malet til mel.
  • Maltsirup kan erstattes af mørkt øl, men så skal vand reduceres tilsvarende.

More Bagværk

  • Kanelsnegle med glasur. Bedste opskrift
  • Franskbrød tofarvet med kakao
  • Peanutbutter Cookies med chokolade
  • Fastelavnsboller bedste opskrift

Om Chef-Arnold

Følg Min Madopskrift på Facebook

facebook-minmadopskrift

Nogle af de populæreste opskrifter herunder


Opret dig gratis som bruger!

Blåbår muffins bagt i muffinform

Fordele som bruger

Gem de bedste opskrifter - Opret egne opskrifter og gem - Udgiv dine opskrifter

Opret i fanen "Opret ny bruger" Eller tryk her

Få nyhedsbrev Tryk her

 

 


 

Logo min madopskrift

Chefkokken Arnold

Her på Min 'Bageopskrift laver vi klassiske opskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye opskrifter. Her finder du, bageopskrifter, dessertopskrifter og tilbehør til bageopskrifter.

Artikler
Derudover udgiver vi en del artikler om livsstil som du finder på Min Madopskrift


Alle opskrifter Afprøvet
Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter som er lavet af os, og udgivet her på Min Madopskrift.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Footer

Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift

Profilbillede Fie

Julie Fie

Madudvikler - Sundt og grøntsager

Spiser masser af grøntsager og meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

Nyhedsbrev - Kontakt os

Profilbille Lene Geisle

Lene Geisle

Chef kokken.

Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

Desserter indgår også i hendes repertoire.

Hun smager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

Nyhedsbrev - Kontakt Lene

Bjørn Nielsen

Her på Min Bageopskrift laver vi klassiske bageopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye opskrifter.

Alle opskrifter Afprøvet
Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter som er udgivet her på Min Bageopskrift.

Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Copyright © 2023 Min Bageopskrift on the Foodie Pro Theme