Store luftige boller opskrift

Luftige boller

Antal boller: 16 stk.

 

Opskrift på store lette og luftige boller.

Lang hævning gør at bollerne bliver store, luftige og får en fantastisk smag.

Du kan også tilsætte din egen type hvedemel, hvis du foretrækker dette. Blot du husker, at lave bollerne hæve længe, vil de blive store og luftige.

Af min bageopskrift.

Ingredienser Store luftige boller
  • 100 g margarine
  • 2 1/2 dl mælk
  • 50 g gær
  • ca. 500 gram mel
  • 1 æg
  • 3 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt

Fremgangsmåde Store luftige boller

  1. Margarinen smeltes i en lille gryde.
  2. Mælken hældes i og varmes op, til lillefinger temperatur.
  3. Hæld det i en skål og opløs gæren i dette.
  4. Resten af ingredienserne tilsættes, melet til sidst, gem lidt til æltningen på bordet.
  5. Dejen æltes godt sammen, i ca. 10 minutter.
  6. Dejen hæver tildækket med et fugtigt rent viskestykket, i en halv time ved stuetemperatur eller lidt mere, f.eks.  ved ovnen.
  7. Derefter rulles dejen til boller, der efter hæver tildækket med et fugtigt viskestykke på bagepladen, i ca. 45 minutter eller mere.
  8. Bollerne pensles med pisket æg eller mælk og der strøs f.eks revet nødder eller strø sukker over nogle boller.
  9. Boller bages ved 220 grader i  ca. 12-14 minutter.
  10. Nu har du store luftige boller.

Servering

Boller afkøler i ca. 5 min. på risten og spises lune, med smør, marmelade, pålægschokolade eller pålæg.

Prøv også vores opskrift på Danmarks bedste brød
Prøv også lækre madopskrifter

 

Tips til store luftige boller

Det er vigtigt at bollerne efterhæver i 45 min.

Kom bollerne i en pose, ellers bliver de hurtigt tørre.

Boller kan fryses.

 

(Visited 443 time, 186 visit today)
Store luftige boller opskrift blev sidst redigeret: november 3rd, 2018 af Chef-Arnold
Kort beskrivelse
recipe image
Navn på opskrift
Store luftige boller opskrift
Udgivet den:
Forberedelsestid
Koge/bage/stegetid
tid i alt

Permanent link til denne artikel: https://minbageopskrift.dk/bagvaerk/store-luftige-boller-opskrift.html

Skriv et svar

Your email address will not be published.