Vaniljehestesko klassik opskrift
Ca. + 50 stk.
Vaniljehestesko er en enkel og nem julesmåkage, som kan laves, når de andre julesmåkager laves.
Af Min Bageopskrift
Ingredienser Vaniljehestesko med vanilje og kanel:
- 150 g mel
- 75 g mandelmel (eller hele smuttede mandler som er malet i en kværn)
- 50 g flormelis
- 150 g blødt smør
Pynt:
- 75 g flormelis
- 1 spsk. vaniljesukker
- Kanelsukker
Fremgangsmåde Vaniljehestesko med vanilje og kanel:
- Mel, mandelmel, smør og flormelis æltes til en blød dej.
- Lad dejen samle sig tildækket 30 min.
- Rul dejen ud til 4 lange pølser i ca. 1,5 cm højde.
- Tryk pølserne let flade.
- Skær dem ud i stykker på ca. 8 cm. Og form dem til en hestesko.
- Sæt stykkerne på en plade med bagepapir bag dem på midterste rille. ved 180° i 12 – 15 min. Eller til de er let gyldne.
- Bland flormelis og vaniljesukker og sigt eller vend de lune kager heri.
- Drys lidt kanelsukker over nogle af de lune kager, for variationen skyld.
- Alternativt, sæt ovnen på 200 grader, og bag dem i ca. 7 – 12 min.
Prøv også vaniljekranse klassisk opskrift
Tips til Vaniljehestesko med vanilje og kanel
Bag vaniljehestesko på en smurt bageplade, for perfekt resultat.