• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Min Bageopskrift
  • Forside
  • Bageopskrifter
  • Kontakt os
  • Om
  • Navigation Menu: Social Icons

Forside » Citronkage » Mors dejlige juleboller

Forside » Citronkage » Mors dejlige juleboller

Mors dejlige juleboller

12. december 2019 By Chef-Arnold Opdateret maj 27, 2020

Dejlige juleboller

Af Min Madopskrift

Det bedste ved julen er, at maden er helt speciel og det er noget man kan huske tilbage på. Det er det også med disse dejlige juleboller som smager af kanel, kardemomme og ikke mindst nelliker.

Juleboller skal nydes lune og med koldt smør som de er. Men du kan selvfølgelig også komme ost eller syltetøj ovenpå. Du kan nøjes med at drysse sukker eller valnødder over bollerne, hvis det skal gå lidt hurtigere.

  • Mors dejlige juleboller
    Mors dejlige juleboller spises lune
  • Juleboller 16 stk. på bageplade
    Juleboller 16 stk. køler af på bagerist

Ingredienser juleboller

  • 450 gram mel
  • 4 dl kærnemælk
  • 100 gram lurpak smør
  • 1 æg, til dej
  • 1 æg til pensling
  • 75 gram nødder, finthakket
  • 1 dl honning
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. kanel
  • 3 nelliker
  • 1 tsk. kardemomme
  • 25 gram gær

Pynt

  • Skal og saft og økologisk appelsin
  • Perlesukker
  • Nødder og nødder

Fremgangsmåde

  1. Kom mælken i en stor skål, lad den få stuetemperatur og rør gæren ud.
  2. Smørret varmes og gøres blød en gryde uden at den smelter.
  3. Smørret kommes i skålen og røres ud.
  4. Riv eller knus nelliker i en morter og kom det i skålen.
  5. Tilsæt resten af ingredienser og rør og ælt dejen indtil den har en god konsistens til den bløde og lidt klistrede side.
  6. Er dejen for klistret tilsættes lidt ekstra mel. Er den for tør, tilsættes ekstra væde.
  7. Dejen hæver i skålen under et fugtigt klæde en times tid.
  8. Kom bagepapir på en bageplade og form bollerne.
  9. Pisk ægget, tilsæt lidt appelsinsaft og pensle bollerne.
  10. Riv den orange skal fra appelsin ned i en tallerken med perlesukker og rør det sammen og drys det over boller eller rul boller i sukkeret.
  11. Hak nødder og drys det over boller.
  12. Pres appelsinsaft ud over boller.
  13. Kom et fugtigt klæde over bollerne og lad dem hæve i ca. 45 min.
  14. Bag juleboller midt i en 200 grader varm ovn i ca. 12 – 15 minutter eller indtil boller har fået lidt farve.
  15. Sættes til afkøling inden servering.

Prøv også juleboller med kanel

Tips

  • Du kan også lave boller som surdej, hvis du ønsker endnu mere smag. Så bruger du kun ca. 10 gram gær, laver en MEGET tynd dej og dejen står så i ca. 12 timer under et fugtigt klæde.

More recipes you may enjoy

  • Kanelsnegle med glasur. Bedste opskrift
  • Maltbrød med maltmel og maltsirup
  • Rugbrød med surdej og kerner
  • Franskbrød tofarvet med kakao

Om Chef-Arnold

Følg Min Madopskrift på Facebook

facebook-minmadopskrift

Nogle af de populæreste opskrifter herunder


Opret dig gratis som bruger!

Blåbår muffins bagt i muffinform

Fordele som bruger

Gem de bedste opskrifter - Opret egne opskrifter og gem - Udgiv dine opskrifter

Opret i fanen "Opret ny bruger" Eller tryk her

Få nyhedsbrev Tryk her

 

 


 

Logo min madopskrift

Chefkokken Arnold

Her på Min 'Bageopskrift laver vi klassiske opskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye opskrifter. Her finder du, bageopskrifter, dessertopskrifter og tilbehør til bageopskrifter.

Artikler
Derudover udgiver vi en del artikler om livsstil som du finder på Min Madopskrift


Alle opskrifter Afprøvet
Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter som er lavet af os, og udgivet her på Min Madopskrift.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Footer

Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift

Profilbillede Fie

Julie Fie

Madudvikler - Sundt og grøntsager

Spiser masser af grøntsager og meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

Nyhedsbrev - Kontakt os

Profilbille Lene Geisle

Lene Geisle

Chef kokken.

Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

Desserter indgår også i hendes repertoire.

Hun smager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

Nyhedsbrev - Kontakt Lene

Bjørn Nielsen

Her på Min Bageopskrift laver vi klassiske bageopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye opskrifter.

Alle opskrifter Afprøvet
Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter som er udgivet her på Min Bageopskrift.

Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Copyright © 2023 Min Bageopskrift on the Foodie Pro Theme