Brunkager med sukat

Brunkager

Brunkager

Af Min Bageopskrift

Giver ca. 150 stk. brunkager

 

Opskrift på de klassiske brunkager som mest spises ved juletid.

Brunkager som ligge i dåse bliver ofte lidt kedelige. Men hvis du laver tre ruller dej, og lægger de to i fryseren, kan du bage brunkagerne når du har tid, og så du altid har friskbagte sprøde brunkager.

Til de klassiske brunkager bruges altid potaske og sukat.

Bag brunkagerne direkte på en smurt bageplade uden bagepapir.

 

Af Min Madopskrift

Ingredienser Brunkager med sukat

  • 250 g lurpak smør
  • 200 g lys sirup (ca. ¾ dl)
  • 200 g sukker
  • 1 ½ spsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt nellike
  • 100 g finthakkede, smuttede mandler
  • 100 gram finthakket sukat eller appelsinskal
  • 1 ½ tsk. potaske
  • ½ dl. lunkent vand
  • 500 g hvedemel (ca. 8½ dl)

 

Fremgangsmåde Brunkager med sukat

  1. Opløs potaske i det håndvarme vand.
  2. Smør, sirup og sukker kommes i en stor tykbundet gryde og smeltes ved god varme under omrøring, så det koger op uden at brænde på.
  3. Kom derefter den opløste potaske i.
  4. Sæt til side og afkøl det.
  5. Mandler, sukat, nellike, kanel og mel kommes op i gryden med sukkeret og blandes godt sammen.
  6. Dejen fra gryden æltes godt igennem og trilles til tre tykke stænger, i småkage bredde.
  7. Stængerne kommes i køleskabet i ca. 24 timer.
  8. Hvis du kun vil bage brunkager af den ene stang, kommes de to andre i fryseren.
  9. Skær rullerne i tynde skiver eller rul dejen ud og stik figurer ud.
  10. Læg brunkager på en smurt bageplade uden bagepapir.
  11. Tænd ovnen og sæt temperaturen til 200 grader.
  12. Bag brunkagerne på ribben lige over midten i ovnen, i ca. 7 – 10 min.
  13. Hold øje med brunkagerne, de må ikke blive mørkebrune, så er de ødelagte.
  14. Lad dem køle af på en bagerist.

Prøv også opskrift på Vaniljekranse

 

Tips til brunkager med sukat

  1. Sukat kan erstattes med revet appelsinskal.
  2. Tilsæt evt. kun 60 gram hvis der bruges appelsinskal.
  3. Hvis du bager to portioner, skal du være opmærksom på, at du ikke genbruger den varme bageplade, da småkagerne så kan flyde ud og derved blive branket i kanterne.

 

(Visited 199 time, 115 visit today)
Brunkager med sukat blev sidst redigeret: november 2nd, 2014 af Chef-Arnold
Kort beskrivelse
recipe image
Navn på opskrift
15M
Udgivet den:
Forberedelsestid
Koge/bage/stegetid
tid i alt
Samlede vurdering af opskrift
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Permanent link til denne artikel: https://minbageopskrift.dk/kager/brunkager-med-sukat.html

Skriv et svar

Your email address will not be published.