Brunsviger bagerens opskrift

Brunsviger

Giver en stor bradepande brunsviger

 

Brunsviger bagerens opskrift er en  fynsk specialitet, som er nem at lave, men den kan give problemer, og det er især bunden som bliver uensartet og høj, og fyldet som ikke smager godt.

Vigtigt!

Brug ikke hele dejen, hvis der ønskes en brunsviger som ikke skal være høj, da dejen hæver til dobbelt størrelse.

Form boller af resten af dejen.

En ægte fynsk brunsviger smager og dufter af blød gærdej.

Af min bageopskrift

Ingredienser Brunsviger bagerens opskrift
  • ¼ l. sødmælk
  • 50 g. gær
  • 100 g. blødt smør
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 knivspids kardemomme
  • 4 stk. æg
  • 650 g. hvedemel
  • Smør til at smøge bradepanden / formen med.

Fyld til Brunsviger bagerens opskrift

  • 200 g farin
  • 200 g smør
  • Gammelt brød, spandauer eller lign.
Fremgangsmåde Fyld

Kom spandauer i en hakker og hak dem til du får en blød masse. Smør, hakkede spandauer og farin røres sammen i en skål, og sættes til side i ca. 12 timer på køkkenbordet.

Fremgangsmåde dej
  1. Mælken lunes og tilsættes gær, æg, mælk, sukker, kardemomme, salt & det meste af melet.
  2. Ælt det grundigt (f. eks i en røremaskine).
  3. Tilsæt smør
  4. Tilsæt yderliggere mel hvis det er nødvendigt.
  5. Ælt indtil dejen er glat og smidig og blød.
  6. En bradepande smøres med smør og dejen rulles nu ensartet tyndt ud i bradepanden. (1 cm.)
  7. Tag en gaffel og prik bunden.
  8. Dejen hæver nu ti minutter, eller imens fyldet forberedes.
  9. Fordel farinmassen på dejen.
  10. Tryk dybe huller ned i dejen, således at fyldet flyder ned i fordybningerne.
  11. Dejen hæver yderliggere 10 minutter og bages efterfølgende ved 200 grader i ca. 25- 30 minutter.
  12. Efterhævning kan udelades

Bemærk at bagetiden kan varigere ved andet valg af form osv.

Prøv også opskrift på Banankage

 

Tips til Brunsviger bagerens opskrift

  1. Dejen kan formes som en kagemand i en bradepande.  Tilbered og bag som anvist. Når kagen, er afkølet, kan den pyntes med slik og flag.
  2. Fryse egnet. Kom i fryseren lige efter bagningen. Tag ud af fryseren og lun i ovnen.
  3. Brug ikke hele dejen, hvis der ønskes en brunsviger som ikke skal være høj.

 

(Visited 828 time, 420 visit today)
Brunsviger bagerens opskrift blev sidst redigeret: november 3rd, 2018 af Chef-Arnold
Kort beskrivelse
recipe image
Navn på opskrift
Brunsviger bagerens opskrift
Udgivet den:
Forberedelsestid
Koge/bage/stegetid
tid i alt
Samlede vurdering af opskrift
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Permanent link til denne artikel: https://minbageopskrift.dk/kager/brunsviger-bagerens-opskrift.html

Skriv et svar

Your email address will not be published.