Sandkage med æbler

Sandkage med æbler og kanel

Giver en lille bradepande

 

Sandkage er en klassisk god skærekage, der oftest serveres til kaffe eller Te.

Af Min Bageopskrift

Ingredienser sandkagedej:

  • 200 gram smør, blødt
  • 200 gram rørsukker
  • 4 store æg, skal have stuetemperatur
  • 200 gram økologisk mel
  • Evt. 1 stor tsk. bagepulver
  • Knivspids salt

Ingredienser æblefyld:

  • 4 store æbler
  • 4 spsk. rørsukker
  • 2 stk. kanel

Fremgangsmåde Sandkage med æbler:

  1. Skyld æblerne og del dem i både og tag kernehuset ud. Hvert æble skal give 8 små både.
  2. Rør sukker og kanel godt sammen i en lille skål.
  3. Vend æblerne i sukker og kanelblandingen. (Gem lidt til drys).
  4. Kom smørret op i en skål. Tilsæt 150 gram sukker og pisk det til det er let og luftigt.
  5. Brug evt. håndmikser eller røremaskine.
  6. Del æg i hvider og blommer. Kom blommer i et af gangen mens du pisker. Der skal piskes kraftigt i ca. 5 til 10 minutter.
  7. Skyld piskeris i vand (vigtigt, ellers kan hviderne ikke blive pisket stive) Tag en ny skål.  Pisk nu æggehviderne op og tilsæt 50 gram sukker langsomt til luftigt guf.
  8. Rør meget forsigtigt 1/3 af de stiftpiskede æggehvider i blandingen.
  9. Nu kommes 100 gram mel i blandingen og vend det forsigtig i. Gentag handlingen. Der må ikke røres i dejen, så forsvinder luftigheden i dejen.
  10. Kom nu forsigtigt resten af æggehviderne i dejen og vend det i.
  11. Kom dejen forsigtigt i en velsmurt lille bradepande. Placer nu æblestykker i dejen og pres dem lidt ned. Lav gerne et pænt mønster.
  12. Drys resten af kanelsukkeret hen over, og bag sandkagen ved ca. 180 grader i ca. 40 minutter eller til den er fast. Kontroller med en strikkepind om kagen er færdig. Der må ikke hænge dej på strikkepinden.
  13. Tag kagen ud af oven og tag den ud af bradepanden med en køkkenspartel.

Server straks.

 

Måske du også vil prøve Daimkage med karamel

 

Tips til Sandkage med æbler

Sandkage kan gemmes ved at pakke den ind i lufttæt indpakning eller speciel plastboks.

Kom en vaniljestang i dejen (se sandkage med vanilje) hvis du ønsker at bunden skal have vaniljesmag.

(Visited 316 time, 202 visit today)
Sandkage med æbler blev sidst redigeret: september 7th, 2014 af Chef-Arnold
Kort beskrivelse
recipe image
Navn på opskrift
Sandkage med æbler
Udgivet den:
Forberedelsestid
Koge/bage/stegetid
tid i alt

Permanent link til denne artikel: https://minbageopskrift.dk/kager/sandkage-med-aebler.html

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Få gratis kageopskrifter, konkurrencer, Nyhedsbrev + overraskelser

 

Indtast din E-mail,