Snickerskage med peanuts

Snickers kage med mørk og hvid chokolade

24 store stykker kage i bradepande på 30 x 40 cm

 

Snickerskage kraftig smagsfuld kage, som faktisk smager som en Snickers bar. Snickerskage er en børnevenlig kage, så bag den, hvis du får gæster med børn.

Snickerskage i tre lag som er:

  • Kagebund med et lag af peanuts
  • Derpå kommes karamel
  • og et tykt lag lækker chokolade

De tre lag gør, at kagen er lidt tidskrævende.

Af Min Bageopskrift

Ingredienser Snickerskage:

Kagebund:

  • 200 gram Kærgården smør
  • 4 dl sukker
  • 4 mellem æg
  • 4 dl mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 350 gram saltede peanuts

Fremgangsmåde Snickerskage:

  1. Sukker og smør røres sammen, til det har en blød  og ensartet konsistens.
  2. Tilsæt derefter et æg ad gangen.
  3. Rør rundt imens.
  4. Sigt bagepulver og mel godt sammen og rør det i blandingen.
  5. Beklæd ildfast fad eller bradepande med bagepapir.
  6. Fordel dejen i en bradepande eller et ildfast fad, som sættes lige under midten.
  7. Drys og fordel nu peanuts hen over.
  8. Kom det i en forvarmet ovn, og bag det i ca. 20 min ved 200 grader.
  9. Når der er gået ca. 15 min. kigges der til kagen.
  10. Stik en strikkepind ind gennem kagen, og se om den er bagt. Hænger der dej ved, skal den have mere, ellers tag den ud.

Ingredienser Karamellag:

  • 1 dl fløde
  • 1 dl mørk sirup
  • 2 spsk. kakao
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 50 g smør
  • 2 dl sukker

Fremgangsmåde karamellag:

  1. Imens blandes alle ingredienserne til karamelmassen.
  2. Kom ingredienserne i en tykbundet gryde og bring det langsomt i kog.
  3. Lad simre i ca. 10 minutter, til det er tyndtflydende. Der skal røres rundt i massen hele tiden, så den ikke brænder på.
  4. Karamellen fordeles på den færdige kage, mens kagen endnu er lun.

Ingredienser Chokolade:

  • 150 g mørk chokolade (Vi anbefaler fra Odense marcipanfabrik)
  • 100 gram hvid chokolade

Fremgangsmåde chokolade:

  1. Kagen med karamellen og peanuts skal nu køle helt ned.
  1. Imens smeltes chokoladestykkerne over vandbad. Hæld derefter den smeltede chokolade ud over kagen og fordel den oven på kagen.
  2. Nu skal chokoladen stivne lidt. Når chokoladen er næsten stivnet, skæres den ud i 24 stykker.
  3. Sæt nu kagen i køleskabet, og lad den blive helt kold, så chokoladen stivner helt.

Opbevar kagen i lufttæt beholder i køleskabet, derved bevares den gode smag, og kagen bliver mere delikat. Serveres kagen ved stuetemperatur, bliver smagen meget kraftig og lidt “fed” og flydende i konsistensen.

Vi har også lækre Bananmuffins du kan prøve.

Tips til snickerskage

Snickerskagen kan fryses ned.

(Visited 1.392 time, 869 visit today)
Snickerskage med peanuts blev sidst redigeret: september 1st, 2014 af Chef-Arnold
Kort beskrivelse
recipe image
Navn på opskrift
Snickerskage med peanuts
Udgivet den:
Forberedelsestid
Koge/bage/stegetid
tid i alt
Samlede vurdering af opskrift
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Permanent link til denne artikel: https://minbageopskrift.dk/kager/snickerskage-med-peanuts.html

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Få gratis kageopskrifter, konkurrencer, Nyhedsbrev + overraskelser

 

Indtast din E-mail,